Overslaan en naar de inhoud gaan

Reconstructie N348/N786 – Traverse Dieren

Het gebied rondom het station Dieren is de afgelopen jaren grondig verbeterd. Daarvoor werden negen verschillende infrastructurele deelprojecten geïnitieerd om het doel te kunnen bereiken. ManEngenius mocht daaraan bijdragen door coördinerende werkzaamheden uit te voeren. Onze collega Henk van Wijngaarden hield zich daar als Coördinator Uitvoering Wegen en Auditor dagelijks mee bezig.

Verdiept aanleggen

Eén van die deelprojecten was de ‘Open Tunnelbak’ en stond centraal in het plan Traverse Dieren. ManEngenius werkte mee aan dit deelproject waarbij de provinciale weg N348 gedeeltelijk verdiept werd aangelegd. Dit resulteerde in een 600 meter lange tunnelbak, bestemd voor het doorgaand verkeer tussen Arnhem en Zutphen. 
Zo wordt het doorgaand verkeer van het bestemmingsverkeer gescheiden om een betere doorstroming en meer veiligheid te bewerkstelligen. Als aanvulling daarop zijn de verbindingen tussen Dieren-Noord en Dieren-Zuid en de Kanaalweg beschikbaar gesteld als doorgaande route. Het lokale verkeer rijdt via de vernieuwde Harderwijkerweg het dorp in en uit.

De grootste uitdaging was het verdiept bouwen van de weg, zodanig dat het binnen de bestaande ruimte van het stationsgebied paste zonder dat het plaatselijk en lokaal verkeer (inclusief fietsers en voetgangers) daar hinder van zou ondervinden. Alle verkeersstromen moesten worden gewaarborgd! Het was bouwen op een ‘postzegel’

Henk van WijngaardenCoördinator Uitvoering Wegen en Auditor

Controleren en coördineren

Binnen het deelproject verzorgde Henk de controle op het Kwaliteitsborgingsysteem van de opdrachtnemer en deed hij steekproeven tijdens de uitvoering. Zo was hij zowel administratief als in de praktijk actief. Daarnaast was hij de schakel tussen opdrachtgever en opdrachtnemer door de werkzaamheden omtrent Kabels en Leidingen te coördineren.
De werkzaamheden werden in samenwerking met een contract-, risico/plannings-, omgevings-, technisch manager (tevens Lead-Auditor), en een aantal technisch specialisten voor Geo-ICT/Constructie en Beton uitgevoerd.

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!