Bel ons gerust op: 023 567 00 50


AmbaFlex - Nieuwe focus op ontwikkelproces

Voor AmbaFlex in Zwaag draagt ManEngenius op basis van haar kennis en kwaliteit bij aan het Engineeringsproces. AmbaFlex fabriceert materiaaltransportsystemen op basis van spiraaltransporteurs. Haar SpiralVeyor® wordt in een groot aantal landen gebruikt en kent vele toepassingen voor verticaal transport, tijdelijke opslag en accumulatie van stukgoederen en verpakte producten.

 ManEngenius werd specifiek gevraagd om een oplossing te bieden voor het tekort aan ontwikkelcapaciteit. De organisatie groeide explosief en nieuwe focus op het ontwikkelproces was belangrijk. Met ontwikkelproces wordt hier bedoeld: het maakbaar maken van oplossingen voor klantvragen, bijvoorbeeld naar een goedkopere of kleinere machine. Hieronder vallen ook productontwikkeling en uitbreiding van het assortiment. Onder andere onze collega ing. Rikkert van der Wateren heeft bijgedragen aan het proces om de organisatie te helpen bij de snelle groei.

Project/procesbeschrijving:

Het project betrof in eerste instantie het uitvoeren van een productontwikkeling. Naast nieuwe productontwikkelingen is ook het ontwikkelproces geleidelijk aangepast. Middels verscheidene tools en competenties werden de randvoorwaarden en eigenschappen van een ontwerp en project beter vastgelegd waardoor daaropvolgende fases succesvoller konden zijn. Rikkert zegt het concreter: "Zo gestructureerd als mogelijk hebben we een projectaanpak geimplementeerd. Ook zijn er risico-analyses gemaakt, zijn brainstormmethodes, templates en gedachtevorming volgens TRIZ geintroduceerd. Met de aanpassingen is de scoringskans van de ontwikkelingen verhoogd."

Er is geadviseerd in tools en processen voor het ordercreatie proces waarmee de manager Engineering de ruggespraak had die hij zocht.

Toegevoegde waarden ManEngenius

Vanuit het Kenniscluster Engineering droeg ManEngenius bij met kennis, ervaring, samenwerking en persoonlijkheid. Bijzonderheid van deze opdracht betrof het in verandering brengen van een organisatie die niet zozeer projectgericht was, maar eerder sales en order gericht. 

Looptijd project

Deze opdracht heeft een looptijd (gekend) van 36 maanden. 

We hebben een interview met Rikkert op onze website staan. Klik hier.

 

deel dit artikel:   Deel via e-mail

ing. R. (Rikkert) van der Wateren

Innovatiemanager
"‘Innovatie is voor mij vernieuwingen realiseerbaar maken’"

Meer over ing. R. (Rikkert) van der Wateren >

Gerelateerde vacatures

  • 3D Engineer

    Kenniscluster
    Engineering
    Ben je er klaar voor om jouw creativiteit als engineer in te zetten om 3D objecten te bedenken en uit te werken? Lees gauw verder en solliciteer!
Logo NEN 4400 Uitzendbureau's en onderaannemers   Logo ISO9001 DNV GL