Bel ons gerust op: 023 567 00 50


Antea Groep: uitvoeringsbegeleiding van het vervaardigen en afbouwen van de staalconstructie van de Stolperophaalbrug

Voor Antea Group wordt ManEngenius eind 2014 op basis van haar kennis en kwaliteit benaderd om bij te dragen aan het project Stolperophaalbrug te Schagen. Een project van de Provincie Noord-Holland. ManEngenius wordt specifiek gevraagd om een oplossing te bieden voor de kwalitatief hoogwaardige uitvoeringsbegeleiding van het vervaardigen en afbouwen van de bijzondere staalconstructie van de ophaalbrug. 

Project/procesbeschrijving:

Knooppunt N248/N249 en Stolperophaalbrug

De huidige brug Stolperophaalbrug over het kanaal Stolpen-Schagen is aan het einde van zijn levensduur en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Bovendien is in maart 2012 een boot tegen de brug gevaren. Daardoor is de brug ontzet en alleen nog toegankelijk voor fietsers en voetgangers. In de zomer van 2013 is de provincie met de bouw van de nieuwe Stolperophaalbrug gestart. De brug is naar verwachting in juni 2015 gereed.

Toegevoegde waarden ManEngenius

a. Vanuit het Kenniscluster Projectbegeleiding draagt ManEngenius bij door het leveren van hoogwaardige en specialistische kennis. Dit wordt gedaan door Projectbegeleider (Sr. Toezichthouder, Toetser) ing. Bram Ouwehand. Bram heeft tientallen jaren ervaring met de bouw en renovatie van civiele kunstwerken en is gespecialiseerd in staalconstructies. Hij is eind 2014 bij dit in aanvang enigszins moeizaam verlopende project betrokken. Bram heeft dit op juiste wijze bijgestuurd leverde een grote bijdrage aan een goede totstandkoming en afronding  van het project.   

b. Bijzonderheid van deze opdracht betrof de afwijkende vorm en de complexiteit van de gehele constructie. Het werk wordt op basis van een UAV-GC contract uitgevoerd. De risico’s worden beheerst op basis van Systeemgerichte Contractbeheersing. 

Looptijd project.

Deze opdracht heeft een looptijd  van circa 10 maanden.

Met dit referentieproject laten wij u zien dat ManEngenius ook uw partner kan zijn bij het begeleiden van de bouw van geavanceerde, moderne en complexe constructies, uitgevoerd op basis van moderne én traditionele contractvormen.

Op het gebied van het uitvoeren van systeem-, proces- en producttoetsen, toetscoördinatie, systeemgerichte contractbeheersing, projectbegeleiding en projectbeheersing werk(t)en wij ook voor opdrachtgevers als de provincie Noord Holland, Rijkswaterstaat en diverse gerenommeerde ingenieurs- en adviesbureaus.

 

 

deel dit artikel:   Deel via e-mail

Gerelateerde vacatures

 • Projectleider Civiel

  Markt
  Overheid
  Kenniscluster
  Projectbegeleiding
  Weet jij jouw leiderschap en jouw ervaring met integraal projectmanagement (IPM) optimaal te benutten? Dan zoeken we jou!
Logo NEN 4400 Uitzendbureau's en onderaannemers   Logo ISO9001 DNV GL