Bel ons gerust op: 023 567 00 50

Provincie Noord-Holland: adviseren op het vlak van meerjarig onderhoud en vorstschadepreventie en herstel

Door Provincie Noord-Holland in Haarlem wordt ManEngenius op basis van haar kennis en kwaliteit benaderd om te adviseren op het vlak van meerjarig onderhoud en vorstschadepreventie en herstel. ManEngenius wordt specifiek gevraagd om een oplossing te bieden op het vlak van het nieuw in te implementeren meerjarig onderhoud en het in stand houden en op orde brengen van de verhardingen in het areaal. 

Over het project: Schades voorkomen door betere controle en planning op het areaal

De Provincie werkte op basis van ad-hoc onderhoud (men keek per jaar wat er moest gebeuren) en wilde overstappen naar trajectgebonden oftewel meerjarig onderhoud waarbij alle disciplines (verharding, watergangen, VRI, OV, groen, tunnels, bruggen) gezamenlijk aangepakt en aanbesteed werden. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing voor de Provincie op. Ook voor de gebruiker zorgt dit voor aanzienlijk minder overlast, de weg hoeft immers maar een keer afgesloten te worden. De voordelen van meerjarig onderhoud zijn dat het op lange termijn kostenbesparend is, dat het vooraf inplanbaar is en dat er budgetgestuurd gewerkt kan worden. Doordat het areaal beter gecontroleerd en gepland wordt, worden veel schades voorkomen en zijn de schadebeelden na een vorstperiode nihil.  

Toegevoegde waarde van ManEngenius

Vanuit de Kennisclusters Asset Management Services en Projectbegeleiding draagt ManEngenius bij door advies te geven op het vlak van meerjarig onderhoud en dit mede op te zetten en te beheren. Ook heeft ManEngenius het areaal van de Provincie volledig in kaart gebracht om te kijken wat de actuele stand van de wegen en fietspaden was, en van hieruit nieuw beleid te gaan voeren.

Bijzonderheid van deze opdracht is dat het een beleidswijziging betrof: van ad-hoc onderhoud op basis van bevindingen van de beheerders naar levensduurverlengend en groot onderhoud waarbij gepland werd voor respectievelijk 6 tot 12 jaar. 

Het project had een looptijd van 48 maanden en startte in 2009.

Op het gebied van Asset Management Services werk(t)en wij ook voor opdrachtgevers als BAM Wegen, Gemeenste Maassluis, Rijkswaterstaat en AKZO Nobel. Op het gebied van Projectbegeleiding werk(t)en wij ook voor opdrachtgevers als TATA Steel, Gemeente Amsterdam, Royal Haskoning-DHV.

 

deel dit artikel:   Deel via e-mail

K. (Kevin) Olijerhoek

Projectleider
"Ik ben blij dat ik zo’n belangrijke rol heb mogen spelen bij de implementatie van het meerjarig onderhoud bij de Provincie Noord-Holland. De voordelen voor zowel de Provincie als de eindgebruiker, waar het natuurlijk uiteindelijk allemaal om draait, zijn enorm. "

Meer over K. (Kevin) Olijerhoek >

Gerelateerde vacatures

    Geen gerelateerde vacatures
Logo NEN 4400 Uitzendbureau's en onderaannemers   Logo ISO9001 DNV GL