Bel ons gerust op: 023 567 00 50

Provincie Noord-Holland: opzetten van het multidisciplinair vast onderhoud

Voor Provincie Noord-Holland in Haarlem werd ManEngenius op basis van haar kennis en kwaliteit benaderd om bij te dragen aan het opzetten van het multidisciplinair vast onderhoud. ManEngenius wordt specifiek gevraagd om zich te verdiepen in deze nieuwe vorm van onderhoudscontractering en dit vorm te geven. 

Over het project: op de markt zetten van multidisciplinaire onderhoudscontracten

De Provincie werkte per discipline met aparte contracten met aannemers. Dit betekende in de praktijk een grote beheerstaak voor de Provincie als opdrachtgever. Ook planningstechnisch leverde deze vorm van contractering veel werk op. Om gebruiksgerichter en efficiënter te gaan werken heeft de Provincie er voor gekozen om multidisciplinaire onderhoudscontracten voor dagelijks beheer op de markt te gaan zetten. Dit houdt in dat de Provincie van tientallen contracten naar acht contracten (percelen) is gegaan. 

Toegevoegde waarde van ManEngenius

a. Vanuit de Kennisclusters Asset Management Services en Projectbegeleiding draagt ManEngenius bij door het adviseren bij de implementatie en contractering en het opstellen van de stukken die benodigd zijn voor de aanbesteding en het uiteindelijke contract.

 b. Bijzonderheid van deze opdracht was dat de Provincie Noord-Holland de eerste partij in Nederland was om deze vorm van beheer op te zetten. De multidisciplinaire contracten zijn de eerste stap naar prestatiecontracten. Naar verwachting zal begin komend jaar het eerste perceel als prestatiecontract op de markt verschijnen.

Deze opdracht heeft een looptijd (gekend) van 24 maanden.

Op het gebied van Asset Management Services werk(t)en wij ook voor opdrachtgevers als BAM Wegen, Gemeenste Maassluis, Rijkswaterstaat en AKZO Nobel. Op het gebied van Projectbegeleiding werk(t)en wij ook voor opdrachtgevers als TATA Steel, Gemeente Amsterdam, Royal Haskoning-DHV.

 

deel dit artikel:   Deel via e-mail

K. (Kevin) Olijerhoek

Projectleider
"Het was voor mij een uitdaging om mee te mogen werken aan de opzet van zoiets innovatiefs en unieks als deze multidisciplinaire contracten. De voordelen zijn groot; we kunnen het onderhoud met een veel kleinere organisatie beter en efficiënter uitvoeren. Het werk is overzichtelijker, we hebben te maken met veel minder afsluitingen en hebben daardoor ons dagelijks werk een stuk gebruikersvriendelijker weten te maken. "

Meer over K. (Kevin) Olijerhoek >

Gerelateerde vacatures

    Geen gerelateerde vacatures
Logo NEN 4400 Uitzendbureau's en onderaannemers   Logo ISO9001 DNV GL