Bel ons gerust op: 023 567 00 50


Universiteit van Amsterdam - State-of-the art coördinatie en controle over 50.000m2 nieuwbouw

Universiteit van Amsterdam - State-of-the art coördinatie en controle over 50.000m2 nieuwbouw

Voor de nieuw te bouwen Faculteit van Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam is ManEngenius op basis van haar kennis en kwaliteit ingezet voor het hoofdopzichterschap van het project. Er werd gewerkt in verschillende fases en met drie verschillende architectenbureaus. De fasering en de verschillende vormen van architectuur vragen om state-of-the art coördinatie en controle.

Drie architectenbureaus, één projectbegeleider

De nieuwbouw van de Universiteit van Amsterdam is een complex van ruim 50.000 vierkante meter en bestaat uit verschillende fasen en bouwdelen. Vanuit de kenniscluster Projectbegeleiding draagt ManEngenius bij met onze opzichter dhr. Kranendonk. “Het is mooi om te werken met drie verschillende architectenbureaus die ieder een eigen bouwdeel hebben ontworpen. Per bouwdeel is een eigen materiaalkeuze gemaakt voor zowel de binnen- als de buitenzijde. Hierdoor heeft het gebouw per bouwdeel een eigen uitstraling en wordt er uiteindelijk één gebouw gerealiseerd.”

Het project

De opdracht heeft een looptijd (gekend) van drie jaar en bestond uit de volgende faseringen en bouwdelen.

Fase 1:

Het realiseren van een nieuwbouwproject bestaande uit een drietal gebouwen die uiteindelijk een gebouw vormen. Ontworpen door drie architecten te weten:

Bouwdeel A: Ontwerp van Architectuurstudio Herman Hertzberger. Bruto vloeroppervlakte = 8.396 m2. Programma: Laboratoria, collegezalen, studieverenigingen en leerpleinen.
Bouwdeel B: Ontwerp van Meyer en Van Schooten Architecten. Bruto vloeroppervlakte = 15.542 m2. Programma: Onderwijsgebouw met laboratoria, magazijnen, werkplaatsen, bibliotheek, studiecentrum.
Bouwdeel C: Ontwerp Rudy Uytenhaak Architectenbureau. Bruto vloeroppervlakte = 15.150 m2. Programma: entreehal, bar/café , restaurant, auditorium, onderwijszalen, sterrenkoepels, theoretische instituten voor wiskunde en informatica, kantoren en faciliteiten.

Fase 2:

Het verlengstuk van gebouw C, met daaraan vastgekoppeld gebouw D. renovatie van gebouw 1, 2 en 3.

Bouwdeel C: Ontwerp Rudy Uytenhaak Architectenbureau. Bruto vloeroppervlakte = 3.870m2. Programma : Hoofdzakelijk kantoren.
Bouwdeel D : Ontwerp Rudy Uytenhaak Architectenbureau. Bruto vloeroppervlakte = 12.500 m2. Programma : Collegezalen, laboratoria,

Renovatie : Architectuurstudio Herman Herzbergen.

Kennis en ervaring in Projectbegeleiding

Met ingewijde kennis van Projectbegeleiding controleren en bewaken we dagelijks de voortgang van projecten namens private en publieke organisaties. Als externe insider weten wij met onze technische kennis de gestelde doelen te bereiken en uw belangen te bewaken. Onze medewerkers coördineren,begeleiden en houden toezicht op uw projecten vanaf de inventarisatiefase tot en met de realisatie en de nazorgfase.

Op het gebied van Projectbegeleiding worden onze externe insiders gewaardeerd door onder meer de Universiteit van Leiden, Universiteit van Amsterdam, het Havenbedrijf Rotterdam, de Gemeenten Amsterdam, Gorinchem, Haarlem, Haarlemmermeer, Schiedam en de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland.

Externe insider in Utiliteit

ManEngenius ontzorgt sinds 1992 publieke en private partijen bij hun processen en projecten in de utiliteitsbouw. Op basis van kennis en kwaliteit bieden onze externe insiders rust: van de initiatieffase tot en met de realisatie en beheerfase. Ideaal bij de voorbereiding, bouw en het onderhoud van bedrijventerreinen, fabrieken, kantoren, scholen en nutsvoorzieningen.

deel dit artikel:   Deel via e-mail

ing. B. (Bertus) Kranendonk

Hoofdopzichter
"Het is mooi om te werken met drie verschillende architectenbureaus die ieder een eigen bouwdeel hebben ontworpen. Per bouwdeel is een eigen materiaalkeuze gemaakt voor zowel de binnen- als de buitenzijde. Hierdoor heeft het gebouw per bouwdeel een eigen uitstraling en wordt er uiteindelijk één gebouw gerealiseerd."

Meer over ing. B. (Bertus) Kranendonk >

Gerelateerde vacatures

 • Projectleider Civiel

  Markt
  Overheid
  Kenniscluster
  Projectbegeleiding
  Weet jij jouw leiderschap en jouw ervaring met integraal projectmanagement (IPM) optimaal te benutten? Dan zoeken we jou!
Logo NEN 4400 Uitzendbureau's en onderaannemers   Logo ISO9001 DNV GL