Overslaan en naar de inhoud gaan

ManEngenius draagt bij aan studiereis Inholland.

Sea Wall

ManEngenius steunt graag mooie projecten. Zo ook de studiereis van het derde en vierde jaar Civiele Techniek van de Hogeschool Inholland.

Twee docenten en zestien studenten reizen af om kennis te maken met vakmensen uit Indonesië en andere studenten. Daarnaast bezoeken zij civieltechnische projecten met verschillen ten opzichte van de Nederlandse projecten. Deze verschillen kunnen tot uiting komen in schaalgrootte, klimaat, topografie, geologie, bevolkingsdichtheid en/of cultuur.

Het doel van de excursie is om de uitdagingen die daarbij komen kijken te achterhalen, erachter te komen hoe het is om als Nederlands ingenieur in het buitenland te werken en daarvan te leren. De studiegroep bezoekt onder andere de bouw van de metro van Jakarta, een landaanwinningsproject, het Institut Teknologi Bandung (de Technische Hogeschool die in 1920 door Nederlanders werd opgericht), the Green Village¸ waar alle draait om duurzaamheid, en één van de belangrijkste projecten van het moment: Het Masterplan.

 

Het Masterplan

Dit project is ontwikkeld om de waterproblematiek aan te pakken. Nu wordt er ongecontroleerd grondwater opgepompt voor drinkwatervoorziening, wat resulteert in een jaarlijkse bodemdaling van 5 tot 10 centimeter. Tegelijkertijd wordt de neerslag steeds heviger, maar is de regenwaterafvoersysteem hier niet op berekend. Verder ontbreekt in een groot deel van de stad riolering, afvalwaterzuivering en is er geen geschikte afvalinzameling en –verwerking, waardoor afvalwater in rivieren en kanalen terecht komt.

Momenteel zitten de studenten nog in Indonesië. Met smart wachten wij af op hun terugkeer, zodat we jullie een update kunnen geven met verdiepende inhoud over de excursie. Mis de update niet door ons te volgen op LinkedIn en Facebook!

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!