Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Den Haag maakt kruising Zwolsestraat – Gevers Deynootweg in Scheveningen veiliger

Omgevingsmanagement

Scheveningen is een belangrijk gebied voor Den Haag, zowel om er te wonen, te werken als te recreëren. De gemeente Den Haag is voornemens een ongelijkvloerse kruising te realiseren ter hoogte van de kruising van de Zwolsestraat met de Gevers Deynootweg in Scheveningen.

De werkzaamheden

Door het realiseren van de ongelijkvloerse kruising krijgt de parkeergarage aan de Noordboulevard een ondergrondse ingang aan de zuidzijde ter vervanging van de huidige ingang verderop op de Gevers Deynootweg.

Voetgangers, fietsers, bussen, trams en auto’s maken allemaal gebruik van de kruising Zwolsestraat/Gevers Deynootweg. Met de aanleg van een ongelijkvloerse kruising en wordt het op de kruising en het noordelijk deel van de Gevers Deynootweg rustiger, veiliger en overzichtelijker. Het verkeer van en naar de parkeergarage kruist straks ongehinderd het (tram)verkeer op de Gevers Deynootweg.

De Ongelijkvloerse kruising loopt door onder de korte Zeekant. De korte Zeekant vormt één van de toegangen richting de boulevard en het strand. In de huidige situatie is de boulevard via een trap te bereiken is. In het kader van het project zal het maaiveld verlaagd worden, waardoor de boulevard middels een flauwe hellingbaan voor voetgangers te bereiken is.

Door al deze aanpassingen ontstaat vanaf de Gevers Deynootweg en Zeekant een goed en herkenbaar uitzicht op de boulevard en de Pier van Scheveningen. Door helmgras te planten langs de Zwolsestraat ontstaat daar bovendien al de sfeer die bij een badplaats hoort.

Het project:

Dit project is onderdeel van het programma Kust Gezond. Het programma dient ter verbetering van de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad. Onder andere de Noordboulevard, de Middenboulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen worden opgeknapt.

 

Sinds 2019 is Ivo Vermeulen als adviseur omgevingsmanagement betrokken bij de planvoorbereiding van het project Ongelijkvloerse kruising Zwolsestraat – Gevers Deynootweg in Scheveningen. Dit omvat onder andere de informatievoorziening richting stakeholders zoals de diverse hotels en vertegenwoordigers uit de naastgelegen appartementencomplexen. Met enkele stakeholders wordt gesproken om tot samenwerkingsovereenkomsten te komen indien het project invloed heeft op het particulier eigendom. Ook is het raadsbesluit over het Voorontwerp voorbereid en vinden er diverse onderzoeken plaats ter voorbereiding op de vergunningaanvragen.

Ook collega Mohamed Ahrouch is betrokken bij dit mooie project. Namens het ingenieursbureau van de gemeente Den Haag werkt Mohamed sinds begin dit jaar als BIM modelleur constructies aan het BIM-model. 

 

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!